Hasznos linkek

Hasznos linkek

tihany.hu

Tihany városának hivatalos weboldala.

gardafesztival.hu

Az I. Tihanyi Gardafesztivált, a Gardáliát 2002. november 16-17-én rendezte meg a Művelődési Ház Tihanyban több helyszínen. Már az első alkalommal nagy sikere volt a látványhalászatnak, bár akkoriban még csak egy kísérőhajóről nézhették meg az érdeklődők a halászatot. 2013-ban már négy hajó futott ki a tihanyi Révből.
Mostanra szintén nagyon népszerű program a halászlé és halétel-főző verseny, melyre első alkalommal három csapat jelentkezett, az utóbbi években a versenyen mindig harmincnál is több csapat indul.

tihanyiapatsag.hu

A királyörző apátság.

levendulafesztival.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területére, az Európa Diplomás, védett Tihanyi-félszigetre kirándulunk. A természeti értékek mellett a félsziget történeti emlékei is kimagaslóak. A Dél-Európában honos levendula tihanyi termesztése az 1920-as évek közepéig nyúlik vissza, melynek hagyományai elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon.

Levendula Villa Tihany 

A Tihanyban, a Tihanyi Apátságtól 800 méterre és a tihanyi Belső-tótól 600 méterre található Tihany Levendula Villa ingyenes wifivel ellátott, légkondicionált szállással és terasszal várja vendégeit. A villa saját medencével, kerttel és díjmentes magánparkolóval rendelkezik.

Kemenes cukrászda 

Akváriumunk meglátogatása után közvetlenül az épületen belül nyílik lehetősége belekóstolni a közkedvelt Kemenes cukrászda desszertkülönlegességeibe, melyek házi receptek alapján kizárólag természetes alapanyagokból és sok szeretettel készülnek. A cukrászda árnyékos teraszára kiülve a tihanyi Belső-tó lenyűgöző panorámáját élvezheti családjával.